Sfaturi utile

Sfaturi si indicatii despre produsele noastre

Aparitia condensului pe geamul termopan este determinata de temperatura foii de sticla din camera si de umiditatea relativa existenta in camera. La o temperatura a camerei de 20°C, o temperatura a foii de sticla sub 9,3 °C si o umiditate relativa in camera de 50 % va apare condens pe foaia interioara a geamului termopan. Pentru limitarea aparitiei condensului se recomanda mentinerea sub control a umiditatii relative din interior si aerisirea repetata a camerei (2-3 ori / zi cate 1-15 min.).

Pentru curatirea periodica a profilelor PVC recomandam folosirea detergentilor obisnuiti. De evitat utilizarea solutiilor abrasive care pot zgaria suprafata profilelor.

Pentru curatirea periodica a profilelor PVC se poate folosi o solutie de apa cu sapun; nu se vor folosi substante care ataca profilele PVC sau care sunt nisipoase si pot zgaria suprafetele. Se va curata periodic faltul tocului, pentru a se evita obturarea sliturilor (gaurilor) de evacuare a apelor. Feroneria sa va unge cel putin o data pe an cu ulei pentru angrenaje fine sau cu vaselina speciala. Garniturile de cauciuc se vor unge anual cu substante pe baza de silicon, care conserva calitatile de etansare si elasticitate ale acestora.

Imbinarea profilelor din PVC se face prin sudura termica pe cand cea din aluminiu se face prin imbinare mecanica. Sudura termica asigura o mult mai buna rezistenta si etanseitate la colturi si nu exista posibilitatea ca din cazul dilatarilor si contractarilor imbinarea la colturi sa fie afectata. In aceleasi conditii de izolare termica (coeficient de transfer termic W/mpK) si de calitate, pretul tamplariei PVC cu profile este avantajos fata de tamplaria din aluminiu.

Rolul ferestrelor cu geam termoizolant este acela de a mentine confortul termic la interior pe timp de iarna si a evita efectul de sera pe timp de vara.

Elementul prin care se face transferul termic preponderent este sticla ce reprezinta cea mai mare suprafata in constructia unei ferestre. In cazul tamplariei Bombardier, sticlele ce intra in componenta geamului sunt tratate special (lowE + argon + lowE Solar) astfel incat sa indeplineasca cerintele mentionate mai sus. In plus, utilizand un profil cu garnitura mediana (greenEvolution), curentul de aer dinspre exterior, prin orificiile de drenaj si decompresie nu mai ajunge in zona feroneriei si balamalelor, evitant astfel pierderi termice semnificative.

Utilizand tamplaria Bombardier se realizeaza o economie consistenta prin reducerea facturilor cu incalzirea, respectiv racirea locuintei.

Profile marca Salamander sunt produse in Gemania, la Oberkotzau si Tanna iar o parte din profile sunt produse de Salamander Romania la Bucuresti cu tehnologie si materie prima germana. Profilele produse in Romania sunt exportate si in Germania.

Calitatea unei ferestre depinde de mai multi factori: materialele si componentele folosite (profile, feronerie, geam), modul de confectionare a ferestrei, si modul de montaj. Fiecare beneficiar trebuie sa primeasca de la producatorul de ferestre: un certificat care sa ateste garantia oferita. Perioada de garantie difera de la produs la produs si de la producator la producator, aceasta fiind explicit mentionata si in contract. Pentru a beneficia de garantie, beneficiarul trebuie sa pastreze si sa prezinte reprezentantilor producatorului, anumite documente : contractul, factura fiscala, confirmarea platii, procesul verbal de receptie. De asemenea beneficiarul trebuie sa primeasca instructiuni de folosire si intretinere a tamplariei, astfel incat orice reclamatie sa fie facuta in conformitate cu acestea.

Avantaje :

– curatare rapida si usoara datorita suprafetelor netede ale profilelor

– impiedica depunera prafului, profilele fiind tratate antistatic

-profilele PVC Salamander folosite de Bombardier nu iau foc (clasa de combustibilitate C2), ele se aprind la temperaturi de peste 450 °C dar se autosting

-prin comparatie cu tamplaria din lemn stratificat, nu necesita alte activitati ulterioare de intretinere cu exceptia curatarii obisnuite.

Elemente de identificare :

-sigla Salamander

-codul profilului

-data si ora fabricatiei

-linia de extrudare

Profilele se livreaza cu folie de protectie pe suprafetele expuse, care poarta insemnele Salamander.

Profilele utilizate de Bombardier se pot realiza intr-o paleta cromatica larga. Cele mai solicitate sunt culorile care imita lemnul, mai ales in cazul imobilelor rezidentiale mici, datorita aspectului placut si cald.

Culorile standard sunt : alb, stejar auriu (golden oak), nuc, stejar inchis (mooreiche , wenge). In gama de culori disponibile la cerere mai intra grin antracit si mahon, ca si toate celelalte nuante prezente in paletarele Salamander si Deceunik.

Complexitatea sistemelor de tamplarie termoizolanta Bombardier ofera posibilitatea de a adauga diverse accesorii, in functie de nevoi :

-pervaze exterioare din PVC sau aluminiu

-pervaze interioare din PVC

-sprosuri aplicate pe geam care sa ofere o estetica deosebita

-rulouri exterioare aplicate sau incastrate in componenta ferestrei

-plase de insecte

– clapeta de aerisire controlata GECCO

– praguri de aluminiu sau magnetice.

Geamul termoizolator nu poate fi vidat pentru ca in acest caz foile de geam s-ar sparge din cauza diferentei de presiune.

In interior, poate fi aer uscat sau se pot introduce gaze inerte (argon, krypton etc.).

In cazul ferestrelor Bombardier, fara exceptie in interior se gaseste argon, gaz care imbunatateste substantial calitatile izolatoare termice si fonice. Pachetul de sticle este realizat in mediu gazos, fapt ce exclude lipsa argonului. In plus, aceasta tehnologie este net superioara variantei cu supape la care pierderea gazului este mult mai rapida, ducand la deteriorarea calitatii izolatiei si, implicit, la costuri mari de intretinere a locuintei.

Este un geam tratat cu un strat de ioni de argint, care are proprietatea de a reflecta radiatia termica, obtinandu-se astfel un coeficient de transfer termic redus. In combinatie cu o sticla lowE Solar, se obtine o pierdere termica redusa iarna si evitarea efectului de sera, vara.

Ferestrele Bombardier Sunt Create Sa Ofere O Viata Mai Frumoasa!

Nu ezita sa ne contactezi acum pentru produsele noastre!

Call Now Button